Lyd, lys- og sceneutstyr

 

Sagene Samfunnshus har lydanlegg og projektor i alle rom, brukere må ta med lyd- og datakilder. Kaysalen har lyd- og lysanlegg til konserter, teater og DJ-bruk. Anlegget er delfinansiert gjennom Musikkutstyrsordningen.

Utlånsbetingelser:

  1. Alt utstyr skal behandles med aktsomhet, og tilbakekobles slik det var før utlån. Fastmontert utstyr skal ikke flyttes på eller fjernes.
  2. Lydanlegg kan lånes etter obligatorisk opplæring. Miksepult og utstyrsskap på scenen er låst med kodelås, kode fås ved signering av kontrakt. Ved konserter etc. anbefales alltid bruk av erfaren lydtekniker.
  3. Løst utstyr (mikrofoner, kabler etc.) oppbevares på lager, og må kvitteres ut før arrangementet, eventuelt sammen med nøkkel, og leveres så snart som mulig etter arrangementet/etter avtale.
  4. Kontaktperson som kvitterer ut utstyr er personlig ansvarlig for bruken og eventuelle skader.
  5. Eventuelle skader skal meldes ved endt bruk. Bruker betaler da kostpris for erstatning av ødelagt utstyr.
  6. Hvis skader ikke meldes inn av bruker vil det kunne få konsekvenser for muligheten til å låne utstyr/leie av lokaler ved en senere anledning.

Utstyr:
Taleanlegg er et separat anlegg med teleslynge til bruk ved seminarer etc. som alltid bør brukes av hensyn til tunghørte. Anlegget har to håndholdte mikrofoner og en bordmikrofon med svanehals plassert på/i utstyrskap på scenen. I tillegg kan to bøylemikrofoner lånes ved behov.

På/av-bryter med volumkontroll på bakveggen på over utstyrsskap.
På/av-bryter på mikrofoner.

Miksepult
Yamaha MG24/14FX. 16 monokanaler med multikabel til scene. I tillegg 4 stereokanaler, med tilkobling for eksterne lydkilder via projektor, koblingspunkt ved scenen, eller direkte i miksepulten.

Equalizer
Klark Teknik DN370 er montert i miksepult-rack med låsegitter, fast innstilt for optimalt lydbilde i salen. Skal ikke endres uten direkte avtale med daglig leder.

Høyttalersystem på scenen
Turbosound TXD121 + Turbosound TXD-115 (sub). Yamaha forsterker P3500S (2x550w)  i utstyrsskap må skrus på/av.

Høyttalersystem bakvegg
Turbosound TCS-081CYamaha forsterker P2500S (2x350w) nederst i miksepult-rack må skrus på/av.

Løse monitorer på scenen
Turbosound TXD-12MYamaha forsterker P7000S i utstyrsskap må skrus av/på.

NB! Lydanlegget er begrenset til å yte maks 95 dB, av hensyn til naboer. Vi bruker SoundEar dB-måler til dette, som automatisk skrur av lyden hvis lydnivået overstiges. Forsøk på å tukle med innstillingene vil bli betraktet som brudd på leiebetingelsene.

Diverse lydutstyr
5 mikrofoner Shure PG58,  4 mikrofoner Behringer C-2,  1 mikrofon Behringer C-1
10 mikrofonkabler 5 m, 5 mikrofonkabler 10 m, 2 DI-bokser Klotz D10
6 mikrofonstativ2 m, 3 mikrofonstativ 1 m, 2 mikrofonstativ 1/2 m

Projektor
Takmontert laserprosjektor EPSON EB-L610U (6000-lumen lysstyrke, Full HD WUXGA-oppløsning samt en rekke flotte funksjoner som HDBaseT- og HDMI-tilkobling, skjermspeiling og linseforskyvning.). Kan kobles til via:
HDMI 1 (standard), kobles til ved scene. Lyd fra projektor er fast koblet til mikser (kanal 19/20)
VGA-kabel (hvis HDMI ikke er tilgjengelig), kobles til ved scene. Lyd kobles via kabel på ved scene (kanal 21/22)
Chromecast (trådløs avspilling) er tilkoblet projektor som HDMI 2.
Last med Chromecast-app til PC, pad eller telefon, og spill av innhold via Google Chrome, Youtube, Netflix etc. Lyd fra projektor er fast koblet til mikser (kanal 19/20)

Fast scenelys
10 stk XLED med automatisk fargestyring, XBABY LED montert på lysbommer i taket og 2 stk XBAR med automatisk fargestyring på scenegulv. Scenelys styres med Tempo 12 kurs lysbord.
Diskokule skrus på/av med bryter på bakvegg.

Taklys og vegglampen kan dimmes.

* * * * * *

Subwoofer, Høytalere, Forsterker og Mikser med tilkobling via minijackkabel eller bluetooth. Det er ikke fastmontert projektor, men dette kan settes opp på stativ ved arrangementer.

Taklys og vegglamper kan dimmes.

Trinserud har veggmonterte Australian Monitor 30w aktive høyttalere med tilkobling via minijackkabel, samt Benq SRG8 takmontert projektor med tilkobling via VGA-kabel.

Taklys og vegglamper kan dimmes.

River’n har veggmontert 66» smartboard,  veggmonterte Australian Monitor 30w aktive høyttalere med tilkobling via minijackkabel, samt Benq SRG8 takmontert projektor med tilkobling via HDMI/VGA-kabel.

Taklys kan ikke dimmes.

Trådløst nettverk

Trådløst nettverk med 100/20 mb/s linje fra Get. Påloggingspassord fås i kafeen.

Er det utstyr du savner? Ta kontakt, så kan vi sikkert være behjelpelig med å skaffe dette.

 

Musikkbruk

Når musikk fremføres offentlig skal de som skriver og eier musikken («opphavspersonene») ha gitt sin tillatelse til den som er ansvarlig for at musikken fremføres. Dette har bakgrunn i «Lov om opphavsrett til åndsverk». Det eneste unntaket er om opphavsmannen har vært død i mer enn 70 år.

TONO gir slik tillatelse på vegne av sine eiere – komponistene, tekstforfatterne og musikkforlagene, og med konsesjon fra Kulturdepartementet. Tillatelsen dekker ikke bare norsk musikk. TONO gir også tillatelse til fremføring av musikk i Norge på vegne av utenlandske opphavspersoner som har forvaltningsavtale med tilsvarende selskaper i sine respektive land.

Alle arrangører som bruker musikk på Sagene samfunnshus – enten innspilt eller levende musikk – skal ha avtale om dette. Les mer på Tonos nettsider